![]() |
![]() |
![]() |
#1 | ||
![]() ~ Sanem Bilgiler ~
¤ Üye No : 4
¤ Bulunduğu Yer : Cehennemin dibinden
♦ Konuları : 226
♦ Mesajları : 299 ♥ Beğenileri : 47
♥ Beğendikleri : 45
♦ Ü. Tarihi : 30/01/2019
♦ TRF Puanı : 10
♦ TRF Derecesi :
![]() |
Yöresel lezzet sevenler için 'Mardin usulü içli köfte' nasıl yapılır? Tarifini hazırladık! Sizde bu yöresel lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz!
Köftenin her hali ağız sulandırıyor. Köfte severler için tariflerimiz arasından sizler için en yöresel olanından ''Mardin usulü içli köfte'' tarifini seçtik. Yapımı olduça kolay olan mardin usulu içli köfte nasıl yapılır?Tarifini arayanlar için malzemelerini ve püf noktalarını bir araya getirdik! Sizde evde sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza mardin usulu içli köfteyi sunabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun... Malzemeler; su bardağı bulgur, 1 su bardağı bulgur, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kişniş, 500 ml. sıcak su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 400 gram orta yağlı dana kıyması, 1 çay kaşığı tuz, 2 adet soğan, 1/2 demet doğranmış maydanoz, 200 gram yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı toz kişniş, 1 avuç doğranmış maydanoz yeterli olacaktır. Yapılış aşaması; Geniş bir karıştırma kasesine iki çeşit bulgurun tamamını, tuz ve toz kişnişi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip tekrar karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp bulgurlar şişene kadar bu şekilde bekletin. Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın ve kıymayı ekleyip, tuzunu koyup kavurmaya başlayın. Kıymalar biraz kavrulduktan sonra soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. 1/2 demet doğranmış maydanozu da ekleyip, karıştırıp ocaktan alın. Streç film sarıp şişmeye bıraktığımız bulgurların üzerine yağlı kıymayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Tezgaha uzun bir streç film serin. Yoğurduğunuz bulgurdan limondan biraz küçük toplar yuvarlayın. 2 bulgur topunu yan yana tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine yayın. Bir tanesinin ortasına 2 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun. Kıymalı harç koymadığınız bulgurlu hamuru harcı koyduğunuzun üzerine streç film yardımıyla kapatın ve streçi üzerinden çekin. Bir su bardağı ağzı ile hamuru kesin. Your Adsense Code Kestikten sonra iyice kapandığından emin olun ve uca doğru inceltin. Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Üzerine toz kişniş ve doğranmış maydanozu görseline ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. alıntı |
||
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Bu Konuyu Paylaşın ! |
Etiketler |
içli , köfte , lezzet , mardin , nasıl , usulü , yapılır , yöresel |
Konuyu Okuyan Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üyeler ve 1 misafirler) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bitkilerde Aşılama Nedir? Nasıl Yapılır? | Neon | Bitkiler Alemi | 0 | 12/02/2019 14:43 |
Sakız Nasıl Yapılır | Anatolia | Video Bilgi Arşivi | 0 | 11/02/2019 22:06 |
10 MÜKEMMEL FİKİR (Nasıl Yapılır) | Anatolia | Video Bilgi Arşivi | 0 | 11/02/2019 22:03 |
Saç ekimi nasıl yapılır? | Sanem | Erkek Bakım | 0 | 10/02/2019 16:03 |
Merdiven altı dekorasyonu nasıl yapılır şık bir içecek dolabıyla fark yaratın! | Sanem | Ev Dekorasyonu | 0 | 08/02/2019 12:44 |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. ![]() TRForum.Net : ~Since 2017 Design : bahattinpirecioglu (D3Ly) TRF - Forum sitemizi bütün tarayıcılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. :) |
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan TRForum.Net TÜRKİYE'de T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. TRForum.Net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde TRForum.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve ilgili birimlerimiz size dönüş yapacaktır. |