![]() |
![]() |
![]() |
#1 | ||
![]() ~ Sanem Bilgiler ~
¤ Üye No : 4
¤ Bulunduğu Yer : Cehennemin dibinden
♦ Konuları : 226
♦ Mesajları : 299 ♥ Beğenileri : 47
♥ Beğendikleri : 45
♦ Ü. Tarihi : 30/01/2019
♦ TRF Puanı : 10
♦ TRF Derecesi :
![]() |
İçi bol kremalı enfes hamuru ve bol çikolatalı sosu ile pastanelerden daha lezzetli bir profiterol yapmak ister misiniz? Tam kıvamında profiterol tarifimize bayılacaksınız!
![]() Malzemeler: Hamuru için; 125ml süt 125ml su 200gr un 100gr tereyağı 4 adet yumurta 1 tutam tuz Çikolata Sosu İçin; 4 yemek kaşığı kakao 3,5 yemek kaşığı nişasta ¾ su bardağı şeker 5 su bardağı süt 100 gr bitter çikolata Pastacı Kreması İçin; 500ml süt 5 yumurta sarısı 100 gr toz şeker 50 gr tereyağı 70 gram un 30 gram nişasta 1 paket vanilin Yapılışı: Choux hamurunu hazırlamak için; Bir tencereye suyu, tereyağını ve sütü ekleyin. Tereyağı eridikten sonra unu da ekleyerek karıştırarak koyu bir hamur olana kadar spatula ile karıştırın. Hamuru 10-15 dakika soğuttuktan sonra yumurtaları teker teker hamura ekleyerek çırpın. Yapışkan ve koyuca bir kıvama geldikten sonra sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde bezeler sıkın. Not: Sıkma torbanız yoksa 2 kaşık ile hamurdan parçalar alıp tepsiye dizebilirsiniz. Parmağınızı hafif ıslatarak tepelerindeki uzayan kısımları hamura doğru bastırın. 190 derece fırında 15-20 dakika iyice kızarıp kıtırlaşana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumasını bekleyin. Kremasını hazırlamak için; Vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Your Adsense Code Kaynamaya başlayınca vanilini ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Üzerine streç film bastırarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra mikser ile 3-4 dakika pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Daha beyaz bir krema elde etmek isterseniz pişirdiğiniz kremayı soğuduktan sonra çırparken 1 su bardağı krema ekleyebilirsiniz. Kremayı varsa bir sıkma torbasına alın. (Sıkma torbasının ucuna ince ve yuvarlak uçlu bir duy takabilirsiniz) Profiterol toplarını duy ucuyla delerek kremayı doldurabilirsiniz. Ya da ortadan ikiye keserek kremayı kaşıkla ekleyebilirsiniz. Çikolatalı sosu hazırlamak için; Tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ve çikolatayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak soğutun. Servis etmeden önce profiterolün üzerine bolca dökün. Profiterolü servis ederken üzerine sütlü çikolata parçaları ve antep fıstığı da eklemenizi tavsiye ederiz, harika oluyor. Afiyet Olsun! alıntı |
||
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Bu Konuyu Paylaşın ! |
Etiketler |
profiterol , tarifi |
Konuyu Okuyan Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üyeler ve 1 misafirler) | |
Seçenekler | Arama |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. ![]() TRForum.Net : ~Since 2017 Design : bahattinpirecioglu (D3Ly) TRF - Forum sitemizi bütün tarayıcılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. :) |
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan TRForum.Net TÜRKİYE'de T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. TRForum.Net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde TRForum.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve ilgili birimlerimiz size dönüş yapacaktır. |