![]() |
Antakya Usulü Kısır
Evet, biraz zahmet istiyor; ama bu lezzete kesinlikle değecek. Mutlaka deneyin!
Antakya Usulü Kısır Malzemeler: 2 su bardağı köftelik esmer bulgur 5 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı kaşığı isot 1,5 tatlı kaşığı kimyon 2 diş sarımsak 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu yarım çay bardağı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz 7 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze nane Yoğururken elleri ıslatmak için; 1 kase su Servis İçin; Marul, biber turşusu, limon dilimleri Yapılışı: Orta boy bir tepsiye bulguru, salçayı, sarımsağı ve baharatları ekleyin. Arada ellerinizi ıslatmak için su dolu bir kaseyi yanınızda bulundurun. Ellerinizi hafifçe ıslatıp bulgur şişene kadar yaklaşık yarım saat yoğurun. Tadına baktığınızda bulgurlar dişe gelmiyorsa kısırınız hazır. Yeşillikleri, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha yoğurun. Marul, limon dilimleri ve biber turşusuyla servis edin. Afiyet Olsun |
Forum Saati: 00:32. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.